Mulțumit? Scrie-ne recomandări pe

Google și Facebook

Albire dentară profesională Timișoara

Albirea dinților este un procedeu medical folosit des în estetica dentară. Cum îi spune și numele, albirea dentară restabilește culoarea naturala a dinților sau "albește" și mai tare dinții. Albirea dinților nu influențează culoarea plombelor existente, a lucrărilor dentare sau a protezelor.

Efectul albirii dentare poate dura de la câteva luni, până la aproximativ 2 ani în funcție de calitatea întreținerii și obiceiurile fiecărui pacient. Igiena orală temeinică, evitarea fumatului sau a pigmenților alimentari pot prelungi efectul albirii dentare. Cele mai frecvente reacții secundare care pot apărea în urma albirii dentare sunt creșterea sensibilității dinților și iritații minore la nivelul gingiei. Acestea sunt reacții locale minore și care dispar la 2-3 zile după efectuarea tratamentului de albire dentară profesională efectuat în clinica stomatologică.

Albirea dentară profesională cu laser stomatologic / laser dentar Timișoara

Albirea dentara profesională efectuată cu ajutorul laserului dentar îți aduce mai aproape zâmbetul strălucitor al viitorului. Un zâmbet strălucitor și dinți albi sunt dorințe comune pentru mulți oameni. Cu trecerea timpului, dinții pot să se decoloreze din cauza obiceiurilor alimentare și de viață, a fumatului sau a procesului natural de îmbătrânire.

Pentru cei care doresc să-și recapete strălucirea dinților, albirea dentară cu laser stomatologic reprezintă o soluție eficientă și sigură.

 

 

tratament albire dentara Timisoara

albire dentara Timisoara, laser dentar Timisoara, laser stomatologic

 

Dr. Drăgan Alin

medic dentist, specialist parodontologie
PARODONTOLOGIE | IMPLATOLOGIE

Cum funcționează albirea dentară cu laser stomatologic?

Albirea dentară cu laser stomatologic este o procedură care utilizează tehnologia laser pentru a activa substanțe chimice de albire, peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamida. Aceste substanțe chimice pătrund în smalțul și dentina dinților, înlăturând petele și decolorările și conferind dinților o nuanță mai albă. Iată pașii principali ai procedurii de albire dentară cu laser:

 1. Evaluarea initială: Înainte de a începe procedura, medicul dentist efectuează o evaluare detaliată a sănătății dentare a pacientului pentru a se asigura că acesta este un candidat potrivit pentru albirea dentară.
 2. Protecția gingiilor și a buzelor: Pentru a proteja țesuturile moi din jurul dinților, medicul dentist acoperă gingiile și buzele cu un scut sau o barieră de cauciuc.
 3. Aplicarea gelului de albire: Gelul de albire care conține peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamid este aplicat pe suprafața dinților. Acesta va rămâne pe dinți timp de aproximativ 15-20 de minute.
 4. Activarea cu laser: Odată aplicat gelul de albire, medicul dentist utilizează un laser stomatologic special pentru a activa substanța chimică. Lumina laserului amplifică acțiunea gelului, ajutând la îndepărtarea decolorărilor.
 5. Clătirea și repetarea procedurii: După activarea cu laser, gelul este clătit, iar procedura poate fi repetată de mai multe ori pentru a obține rezultatele dorite. Numărul de repetări depinde de nivelul inițial de decolorare a dinților.
 6. Finalizarea procedurii: După ultima clătire, medicul dentist va evalua rezultatele pentru a se asigura că pacientul a obținut nuanța de albire dorită. De obicei, pacienții observă o îmbunătățire semnificativă în culoarea dinților lor imediat după procedură.

 

 

albire dentara Timisoara, albire dentara laser, albire profesionala

Avantajele albirii dentare cu laser stomatologic

Albirea dentară cu laser stomatologic are numeroase avantaje care o fac o opțiune atractivă pentru pacienți. Iată câteva dintre acestea:

 • Rezultate imediate: Procedura oferă rezultate rapide, ceea ce înseamnă că pacienții pot pleca din cabinetul stomatologic cu un zâmbet mai alb în aceeași zi.
 • Precizie: Laserul permite medicului dentist să focalizeze activarea gelului de albire doar pe zonele care necesită tratament, reducând riscul de sensibilitate dentară.
 • Siguranță: Substanțele chimice de albire utilizate sunt sigure și aprobate, iar utilizarea laserului nu afectează în mod negativ smalțul dentar sau țesuturile moi din cavitatea orală.
 • Confortul pacienților: De obicei, procedura de albire cu laser este mai puțin invazivă și mai confortabilă pentru pacienți în comparație cu alte metode de albire dentară.
 • Durabilitate: Rezultatele procedurii de albire dentară cu laser pot dura mult timp dacă se păstrează obiceiuri alimentare și de igienă orală sănătoase.

Concluzie albire dentară laser

Albirea dentară cu laser stomatologic este o tehnică modernă și eficientă pentru obținerea unui zâmbet alb și strălucitor. Cu avantaje precum rezultate rapide, precizie și confort, această procedură a devenit o opțiune populară pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul dentar. Cu toate acestea, este important ca pacienții să discute cu medicul lor dentist înainte de a începe procedura pentru a se asigura că sunt candidați potriviți și pentru a înțelege așteptările și opțiunile disponibile. În final, cu ajutorul albirii dentare cu laser dentar, un zâmbet mai strălucitor și mai încrezător este mai accesibil ca niciodată.

Îți dorești dinți albi "Hollywood Smile"?

Vino la clinica stomatologică Perio Care din Timișoara.

ro_RORO