Mulțumit? Scrie-ne recomandări pe

Google și Facebook

albire dentara Timisoara, albirea dintilor

Albirea dentară profesională la clinica PerioCare: Tipuri, proces de albire și mituri demontate

Albirea dentară, cunoscută și sub denumirea de albire a dinților sau înfrumusețare dentară, este un tratament stomatologic care vizează îndepărtarea petelor și decolorărilor de pe suprafața dinților pentru a obține dinți mai albi și mai strălucitori. Acest procedeu implică utilizarea unor substanțe chimice, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă, care descompun petele și decolorările, lăsând dinții mai luminoși.

Tipuri de albire a dinților

Există mai multe tipuri de albire dentară disponibile, care pot fi efectuate în cabinetul stomatologic sau la domiciliu, în funcție de preferințele și necesitățile pacienților. Iată cele mai comune tipuri de albire dentară:

 • Albire dentară profesională, în cabinetul stomatologic: Acest tip de albire implică aplicarea unui gel de albire pe dinți, urmată de expunerea la o sursă de lumină sau laser pentru a activa substanța chimică de albire. Aceasta este una dintre cele mai rapide metode de albire dentară și se efectuează sub supravegherea directă a unui stomatolog.
 • Albire dentară la domiciliu cu benzi de albire: Aceste benzi de albire subțiri și flexibile sunt acoperite cu un gel de albire și aplicate pe dinți. Pacienții le pot folosi la domiciliu conform instrucțiunilor. Sunt comode, dar rezultatele pot varia
 • Albirea internă: Acest tip de albire se efectuează în cazul în care un dinte se decolorează din interior, de obicei din cauza unui tratament endodontic (canal radicular). Un agent de albire este plasat în interiorul dintelui și lăsat să acționeze pentru a îmbunătăți culoarea.

albire dentara Timisoara, albire dinti, estetica dentara

 

Iată cum se desfășoară în mod normal procesul de albire dentară profesională în cabinet:

 • Consultarea inițială: Înainte de a începe procedura de albire dentară, pacientul are o consultare inițială cu stomatologul pentru a evalua starea dinților și pentru a discuta așteptările și opțiunile disponibile. Stomatologul va verifica dacă pacientul este un candidat potrivit pentru albirea dentară și va discuta cu acesta despre metoda cea mai adecvată.
 • Curățarea dinților: Înainte de albire, stomatologul va curăța dinții pacientului pentru a îndepărta placa bacteriană, tartrul și alte reziduuri care pot interfera cu procesul de albire.
 • Protecția gingiilor: Pentru a proteja gingiile și mucoasa bucală, stomatologul va aplica un gel sau o barieră de protecție în jurul dinților. Aceasta ajută la prevenirea iritațiilor sau a arsurilor în timpul procedurii.
 • Aplicarea gelului de albire: Stomatologul aplică un gel de albire pe suprafața dinților. Acest gel conține de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, care ajută la eliminarea petelor și decolorărilor.
 • Activarea gelului: Pentru a activa gelul de albire, se utilizează o sursă de lumină specială sau un laser. Aceasta accelerează procesul de albire și poate produce rezultate mai rapide și mai vizibile.
 • Monitorizarea și reaplicarea gelurilor: Stomatologul monitorizează procesul de albire pe parcursul procedurii și poate reaplica gelul și activa sursa de lumină pentru a asigura obținerea culorii dorite. Acest lucru poate fi repetat de mai multe ori, în funcție de gradul de decolorare inițial și de obiectivele pacientului.
 • Îndepărtarea gelului de albire dentară: După ce se obține culoarea dorită, stomatologul îndepărtează gelul de albire și protecția gingiilor. Pacientul poate observa imediat rezultatele.
 • Instrucțiuni pentru îngrijirea post-tratament: Medicul dentist oferă pacientului instrucțiuni pentru îngrijire pentru a menține rezultatele și pentru a evita consumul de alimente și băuturi care pot păta dinții.

albire dentara Timisoara, albire dinti, estetica dentara

 

Mituri despre albirea dentară

 • Mitul numărul 1: Albirea dentară este dăunătoare pentru dinți. Adevărul este că, albirea dentară realizată în mod corespunzător sub supravegherea unui medic dentist nu este dăunătoare pentru dinți. Reacțiile secundare obișnuite după albirea dentară includ sensibilitate la nivelul dinților și unele iritații gingivale minore.
 • Mitul numărul 2: Albirea dentară este permanentă. Adevărul este că, albirea dentară poate dura mult timp, dar nu este permanentă. În timp, dinții pot reveni la culoarea lor naturală, mai ales dacă pacientul continuă să consume alimente și băuturi care pot păta dinții sau dacă nu menține o igienă orală corespunzătoare. Este posibil să fie necesară reluarea procedurii de albire pentru a menține rezultatele. Albirea dentară profesională este recomandată aproximativ la 2 ani, în funcție de persoană.
 • Mitul numărul 3: Albirea dentară afectează smalțul dentar. Adevărul este că, albirea dentară corect efectuată nu afectează smalțul dentar sănătos. Cu toate acestea, utilizarea excesivă sau abuzivă a produselor de albire poate duce la subțierea temporară a smalțului și la sensibilitate dentară. De aceea, este esențial să respectați recomandările și dozele corecte.
 • Mitul numărul 4: Toată lumea poate să-și albească dinții. Adevărul este că, nu chiar toată lumea este un candidat potrivit pentru albirea dentară. Medicul dentist trebuie să evalueze starea generală a sănătății orale a pacientului și să determine dacă există probleme preexistente care ar putea necesita tratament înainte de albire.

Vă așteptăm la clinica Perio Care pentru servicii de încredere și un zâmbet impecabil și alb.

dr Alin Dragan, specialist parodontologie clinica Perio Care Timisoara

dr. Alin Drăgan
medic dentist, specialist parodontologie

albire dentara profesionala Timisoara

TAG-URI SPECIALIZĂRI

# clinică stomatologică Perio Care Timișoara # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Timișoara # implantologie # reabilitare dentara Timișoara # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Timișoara # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Timișoara # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # parodontologie Timișoara # coroane dentare preț # clinică dentară Timișoara # urgențe stomatologice Timișoara # servicii urgență stomatologie Timișoara # stomatologie non-stop # urgențe dentare

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
dental education

ro_RORO