Mulțumit? Scrie-ne recomandări pe

Google și Facebook

profilaxie dentara Timisoara, clinica dentara stomatologie Timisoara

Beneficiile tratamentelor profilactice la clinica Perio Care

Profilaxia dentară reprezintă un ansamblu de măsuri preventive concepute pentru a păstra sănătatea și igiena dinților și gingiilor tale în cea mai bună stare posibilă. Scopul principal al profilaxiei dentare este de a menține sănătatea orală și de a preveni apariția problemelor dentare și gingivale, cum ar fi cariile dentare, parodontita și eroziunea dentară.

Povestim în acest articol despre rolul profilaxiei dentare și beneficiile procedurilor de curățare dentară.

profilaxie dentara Timisoara, clinica dentara stomatologie Timisoara

Câteva proceduri de profilaxie dentară

  • Periajul dentar profesional: Periajul dentar profesional reprezintă o procedură esențială în îngrijirea dentară și implică îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului de pe suprafața dinților. Această procedură se efectuează cu ajutorul unei pensule specializate și a unui agent de curățare profesional. Îndepărtarea plăcii și tartrului este crucială, deoarece aceste depuneri pot conduce la dezvoltarea cariilor dentare și a bolii parodontale, afectând sănătatea gingiilor și a dinților.
  • Detartrajul: Detartrajul (detartraj cu ultrasunete) este un tratament prin care se îndepărtează tartrul de pe suprafața dinților cu ajutorul unui instrument special. Tartrul este o substanță dură care se formează atunci când placa dentară mineralizează. Eliminarea tartrului este importantă pentru a preveni inflamațiile gingiilor și pentru a menține suprafețele dentare curate și sănătoase
  • Airflow-ul: Airflow-ul reprezintă o procedură inovatoare (o nouă tehnică / tehnologie de detartraj) care implică utilizarea unei pulberi speciale sub presiune înaltă, pentru a îndepărta petele și placa dentară de pe suprafața dinților. Această pulbere este pulverizată cu ajutorul unui jet de aer sub presiune, oferind o curățare eficientă și confortabilă. Airflow-ul este eficient în eliminarea petelor cauzate de consumul de cafea, ceai, tutun sau alte substanțe colorate.
  • Lustruire dentară. Cu această procedură suprafața dinților este netezită și adusă la o strălucire lucioasă. Aceasta nu doar oferă dinților un aspect sănătos și estetic, ci și previne acumularea ulterioară a plăcii dentare. Dinții netezi sunt mai rezistenți la formarea plăcii și la colorarea din cauza alimentelor sau băuturilor.
  • Fluorizare dentară: Aplicarea de fluor reprezintă o modalitate importantă de întărire a smalțului dentar și de prevenire a cariilor. Fluorul este un mineral esențial care ajută la remineralizarea și consolidarea smalțului, prevenind demineralizarea și eroziunea. Această procedură implică aplicarea de fluor sub formă de gel sau lac pe suprafața dinților, oferind o protecție suplimentară împotriva factorilor care pot afecta sănătatea dentară.

Aceste proceduri de igienă orală profesională sunt esențiale pentru menținerea sănătății dentare pe termen lung și pentru obținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor. Vizitele regulate la stomatolog pentru a efectua aceste proceduri sunt recomandate pentru a asigura sănătatea optimă a dinților și a gingiilor.

Ce beneficii oferă tratamentele profilactice?

  • Prevenirea carilor dentare: Profilaxia dentară joacă un rol esențial în reducerea formării plăcii bacteriene și a tartrului, factori care pot cauza apariția cariilor dentare. Prin urmare, tratamentele profilactice ajută la menținerea dinților sănătoși și la evitarea durerii și a disconfortului asociat cariilor.
  • Prevenirea bolilor parodontale: O igienă orală adecvată și vizitele regulate la stomatolog pentru igienizări profesionale contribuie la menținerea sănătății gingiilor și la prevenirea bolilor parodontale. Aceste afecțiuni pot afecta gingiile și țesuturile de susținere ale dinților, iar profilaxia dentară ajută la menținerea lor în stare bună de sănătate.
  • Păstrarea dinților sănătoși: Prin practicarea profilaxiei dentare, poți să asiguri nu doar starea actuală de sănătate orală, ci și o durată de viață mai lungă pentru dinții tăi. Menținând dinții sănătoși și evitând problemele dentare, poți bucura de un zâmbet frumos și funcțional pe termen lung.
  • Prevenirea complicațiilor dentare: O sănătate orală bună nu afectează doar cavitatea bucală, ci are și impact asupra sănătății generale. Prin menținerea unei igiene orale corespunzătoare, se poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet zaharat și a altor afecțiuni sistemice. Este cunoscută legătura dintre sănătatea orală precară și potențiale complicații de sănătate mai largă, ceea ce subliniază importanța profilaxiei dentare.

Beneficiile tratamentelor profilactice efectuate la clinica Perio Care din Timișoara nu se limitează doar la igiena orală, ci au un impact pozitiv asupra sănătății generale și a calității vieții. Prin urmare, îngrijirea preventivă a dinților ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei care doresc să-și mențină starea de sănătate optimă.

dr Alin Dragan, specialist parodontologie clinica Perio Care Timisoara

dr. Alin Drăgan
medic dentist, specialist parodontologie

profilaxie dentara Timisoara, clinica dentara stomatologie Timisoara

TAG-URI SPECIALIZĂRI

# clinică stomatologică Perio Care Timișoara # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Timișoara # implantologie # reabilitare dentara Timișoara # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Timișoara # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Timișoara # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # parodontologie Timișoara # coroane dentare preț # clinică dentară Timișoara # urgențe stomatologice Timișoara # servicii urgență stomatologie Timișoara # stomatologie non-stop # urgențe dentare

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
dental education

ro_RORO