Mulțumit? Scrie-ne recomandări pe

Google și Facebook

tratament carii dentare Timisoara

Ce sunt cariile interdentare? Prevenție și variante de tratament la clinica dentară Perio Care

Cariile interproximale sau interdentare sunt leziuni carioase localizate pe suprafețele laterale ale dinților, greu de detectat cu ochiul liber, putând fi observate uneori doar cu ajutorul radiografiilor dentare. Cauza principală a acestor patologii este aceeași ca și în cazul cariilor dentare normale, igienă neadecvată și lipsa instrumentelor de curățare bucală.

Caria interdentară este întâlnită atât la copii, cât și la adulți. Datorită particularităților de localizare, diagnosticul și tratamentul ulterior sunt dificile. Din acest motiv, este important să vizitați regulat medicul dentist pentru un control amănunțit și să respectați metodele de prevenție recomandate de clinica dentară Perio Care din Timișoara.

tratament carii dentare Timisoara

Cariile interproximale sunt cariile dentare cel mai greu de observat deoarece atacă dintele din lateral, de aceea nu sunt vizibile la un control stomatologic obișnuit. Este foarte recomandat să faceți o radiografie cel puțin o dată pe an, deoarece aceasta este singura modalitate de a le detecta.

De ce cariile interproximale trebuie tratate?

Dinții noștri au suficient smalț care acoperă dintele de sus până la dentină, din păcate nu este la fel și pe părțile laterale, unde smalțul este aproape inexistent, motiv pentru care caria poate pătrunde ușor până la nerv. Cariile interproximale sunt una dintre principalele cauze ale tratamentelor de canal și a extracțiilor dentare.

Cauzele principale ale cariilor interdentare

  • Igienă orală insuficientă: După ce ai mâncat, particulele de mâncare rămase se vor lipi pe dinți, locurile precum cele dintre dinți sunt mai greu de curățat, iar între dinți este și un loc pentru mai multe bacterii, dacă spațiile interdentare nu sunt curate. Îgrijirea neadecvată creează un mediu bun pentru creșterea bacteriilor, creând astfel cariile interdentare.
  • Înghesuiri ale dinților pe arcadă: Din cauza înghesuirilor dentare, este imposibil să curățați complet zonele dintre dinți.
  • Boli cronice: Bolile cronice concomitente pot afecta starea cavității bucale, patologii gastrointestinale, tulburări endocrine etc.

obturatii dentare Timisoara

Variante de tratament pentru cariile interdentare, la clinica de stomatologie Perio Care din Timișoara

  • Obturații dentare: Aceasta este o metodă de tratament folosită cel mai des pentru tratarea cariilor. Acest lucru va preveni deteriorarea ulterioară și ajută la restabilirea formei dintelui. Avantajul acestei metode de tratament este că nu durează mult, are un preț accesibil și o culoare similară cu dinții naturali.
  • Coroane dentare: După șlefuirea dinților afectați, medicul va folosi o coroană pentru a acoperi dintele, ajutând la restabilirea formei și funcției dintelui. Când țesuturile sunt distruse într-o asemenea măsură încât obturația (plomba dentară) este insuficientă, de multe ori se recomandă o lucrăre protetică. Avantajul acestei metode este ca dinții au o duritate mare care iți permite să mănânci și să mesteci normal după încoronare. Coroana din ceramică necesită însă indicația corectă pentru a evita scrâșnirea dinților încă în stare bună. Trebuie urmată o tehnică corectă pentru a nu crea consecințe precum respirația urât mirositoare sau gingivita.

obturatii dentare Timisoara

Îngrijire preventivă pentru cavitățile interdentare

Prevenția este sănătoasă și necostisitoare. Obișnuiți-vă să vă curățați dinții și să vizitați medicul dentist de două ori pe an pentru un control de rutină. Nu lăsați caria interdentară să vă strice dinții și zâmbetul. La clinica dentară Perio Care noi explicăm întotdeuna importanța diagnosticului și a practicilor preventive, pentru a evita tratamentele complexe.

Cum poți evita cariile interproximale? Iată câteva sfaturi:

  • Igiena dentară completă de trei ori pe zi, obligatoriu, plus cel puțin două igienizări profesonale pe an.
  • Folosește ața dentară cel puțin o data pe zi, la fel și periuța interdentară.
  • O dietă echilibrată, astfel încât organismul să nu prezinte o deficiență de vitamine și oligoelemente benefice.
  • Vizitează medicul dentist la fiecare șase luni, optează întotdeauna pentru controale periodice, în care să ai și o radiografie dentară panoramică.

Recomandările acestea vă pot ține departe de problemele dentare inutile și vă ajută în prevenirea cariilor interdentare. Vă așteptăm la clinica stomatologică Perio Care din Timișoara. Mereu aici pentru zâmbete curate și impecabile.

dr Alin Dragan, specialist parodontologie clinica Perio Care Timisoara

dr. Alin Drăgan
medic dentist, specialist parodontologie

obturatii dentare Timisoara

TAG-URI SPECIALIZĂRI

# clinică stomatologică Perio Care Timișoara # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Timișoara # implantologie # reabilitare dentara Timișoara # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Timișoara # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Timișoara # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # parodontologie Timișoara # coroane dentare preț # clinică dentară Timișoara # urgențe stomatologice Timișoara # servicii urgență stomatologie Timișoara # stomatologie non-stop # urgențe dentare

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
dental education

ro_RORO