Mulțumit? Scrie-ne recomandări pe

Google și Facebook

decontaminare parodontală cu laser stomatologic Timisoara

Ce este și cum ne ajută tratamentul de decontaminare parodontală cu laser stomatologic?

Procedura de decontaminare cu laser reprezintă o intervenție simplă, rapidă și nedureroasă, care nu necesită anestezie locală. Această procedură de scurtă durată – doar câteva minute – are ca obiectiv reducerea numărului de bacterii prezente în cavitatea orală. Acest tratament se dovedește a fi mai eficient decât administrarea antibioticelor locale.

decontaminare parodontală cu laser dentar Timisoara

Cât de eficientă este decontaminarea parodontală laser?

Decontaminarea cu laser se dovedește eficientă în combaterea bacteriilor responsabile de boala parodontală și în prevenirea infecțiilor generate de acestea. Tratamentul cu laser reduce semnificativ coloniile bacteriene de la miliarde de bacterii la doar câteva sute, după care este necesar un interval de peste 6 săptămâni pentru ca bacteriile să revină la nivelul inițial.

Decontaminarea parodontală cu laser stomatologic ne ajută cu:

 • Elimină bacteriile: Laserul emite o lumină concentrată și direcționată care poate penetra în țesuturile moi. Acesta are capacitatea de a distruge bacteriile care sunt responsabile pentru inflamația gingiilor și deteriorarea țesutului de susținere al dinților.
 • Reduce inflamația gingiei: Laserul stomatologic are și un efect antiinflamator, reducând inflamația gingiilor. Acest lucru contribuie la ameliorarea simptomelor asociate bolii parodontale, precum sângerarea gingiilor și sensibilitatea.
 • Ajută la vindecarea țesuturilor: Laserul dentar stimulează circulația sângelui și promovează vindecarea țesuturilor. Acest lucru poate ajuta la regenerarea țesuturilor afectate de boala parodontală.
 • Minimizează senzațiile dureroase: Procedura cu laser stomatologic este adesea mai puțin invazivă și produce în mod clar maii puține senzații dureroase comparativ cu unele alte metode tradiționale de tratament.
 • Rezultate mai rapide și mai eficiente: Utilizarea laserului dentar în decontaminarea parodontală poate oferi rezultate mai rapide și mai eficiente în comparație cu metodele tradiționale, iar recuperarea pacientului poate fi mai rapidă

De asemenea, terapia cu laser stomatologic stimulează formarea noilor vase de sânge, producția de colagen și atașamentul gingival, precum și regenerarea osului. Aceste efecte benefice contribuie la îmbunătățirea sănătății gingiilor și a structurii dentare.

decontaminare parodontală cu laser dentar Timisoara

Indicații și contraindicații în contextul decontaminării parodontale cu laser

Într-o gamă variată de situații medicale, decontaminarea parodontală cu laser se dovedește a fi o alegere terapeutică strategică, în special în abordarea bolilor parodontale, precum gingivita și boala parodontală. Cum? La ce ne ajută?

 • Oprește sângerarea gingiilor: Un semn frecvent al afecțiunilor parodontale, sângerarea gingiilor devine o problemă ce poate fi atenuată semnificativ prin aplicarea decontaminării parodontale cu laser.
 • Această intervenție nu doar contribuie la reducerea inflamației, ci și la îmbunătățirea sănătății gingiilor în general.
 • Reduce riscul de infecții: Pacienții expuși unui risc crescut de infecții parodontale, precum cei diagnosticați cu diabet sau cei cu sistemul imunitar slăbit, pot beneficia semnificativ de pe urma acestei proceduri. Decontaminarea parodontală cu laser devine astfel o modalitate eficientă de a controla nivelul bacteriilor din cavitatea orală, în scopul menținerii unei sănătăți dentare optime.
 • Îmbunătățește cicatrizarea: În situațiile în care îmbunătățirea cicatrizării este esențială, cum ar fi după intervenții chirurgicale parodontale sau implanturi dentare, decontaminarea parodontală cu laser se impune ca o opțiune recomandată pentru accelerarea și optimizarea procesului de vindecare a țesuturilor.

Există totuși anumite cazuri în care decontaminarea parodontală cu laser nu se indică, sau necesite precauții speciale.

 • Sensibilitate la lumină: Pacienții cu sensibilitate la lumină sau cu fotodermatoze prezintă contraindicații, deoarece expunerea la lumină ar putea agrava aceste condiții preexistente.
 • Femeile gravide: În cazul femeilor gravide, există precauții specifice legate de expunerea la anumite tipuri de laser în timpul sarcinii. Astfel, decontaminarea parodontală cu laser ar trebui evitată sau efectuată cu maximă precauție în aceste situații delicate.
 • Prezența leziunilor sau chisturilor în zona de tratament: Leziunile sau chisturile în zona de tratament pot constitui contraindicații, impunând evitarea procedurii sau adaptarea acesteia în funcție de specificul condițiilor preexistente.

Vă așteptăm la Perio Care pentru tratamente cu laser stomatologic, această soluție fiind terapeutică modernă și eficientă, diminuând diverse probleme precum gingivita, boala parodontală și sângerarea gingiilor. Aceste proceduri reprezintă o abordare inovatoare în controlul bacteriilor și îmbunătățirea sănătății gingiilor, fiind deosebit de utile în cazul pacienților cu un risc crescut de infecții parodontale.

dr Alin Dragan, specialist parodontologie clinica Perio Care Timisoara

dr. Alin Drăgan
medic dentist, specialist parodontologie

decontaminare parodontală cu laser stomatologic Timisoara

TAG-URI SPECIALIZĂRI

clinică stomatologică Perio Care Timișoara # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Timișoara # implantologie # reabilitare dentara Timișoara # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Timișoara # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Timișoara # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # parodontologie Timișoara # coroane dentare preț # clinică dentară Timișoara # urgențe stomatologice Timișoara # servicii urgență stomatologie Timișoara # stomatologie non-stop # urgențe dentare

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
dental education

ro_RORO