Mulțumit? Scrie-ne recomandări pe

Google și Facebook

Tratament parodontal cu laser dentar Timisoara

Tratament parodontal cu laser dentar la clinica Perio Care

Parodontoza, boala parodontală și parodontita sunt termeni utilizați în relație cu afecțiunile care afectează țesuturile de susținere ale dinților, cunoscute sub denumirea colectivă de parodonțiu. Parodonțiul reprezintă ansamblul țesuturilor care susțin dinții în cavitatea orală, gingiile, ligamentele periodontale, cementul și osul alveolar. Tratamentul cu laser dentar poate fi o opțiune eficientă în gestionarea acestor afecțiuni.

 Tratament parodontal cu laser dentar Timisoara

 

Cum apare parodontita?

 • Placa bacteriană: Sistemul dentar este atacat permanent de bacterii, iar acestea se combină cu particulele de alimente și cu mucusul pentru a forma placa bacteriană. Dacă placa nu este îndepărtată prin periajul dentar zilnic și igiena orală adecvată, aceasta se acumulează și devine un adversar pentru gingii.
 • Tartrul: Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată, se poate transforma în tartru, o substanță solidă care se formează prin mineralizarea plăcii bacteriene. Tartarul nu poate fi îndepărtat prin simplul periaj dentar și necesită îndepărtare profesională de către un medic dentist.
 • Iritarea gingiilor: Placa bacteriană și tartrul irită gingiile, provocând inflamație și sângerare. Această etapă inițială a bolii parodontale este cunoscută sub numele de gingivită. Gingivita este reversibilă printr-o igienă orală adecvată și tratament profesional.
 • Parodontita: Dacă gingivita nu este tratată, inflamația se poate extinde la țesuturile mai profunde care susțin dinții. Osul alveolar poate fi afectat, iar ligamentele care fixează dinții în os pot suferi deteriorări. Această formă mai avansată a bolii parodontale se numește parodontită și poate duce la retragerea gingiilor, formarea spaților adânci între dinte și gingie, slăbirea suportului osos și chiar pierderea dinților.

 

Factori externi care pot contribui la apariția parodontitei includ:

 • Igiena orală deficitară: Lipsa periajului dentar și a folosirii aței dentare.
 • Fumatul: Fumul de țigară poate afecta negativ sănătatea parodonțiului.
 • Anumite afecțiuni medicale: Diabetul și alte afecțiuni medicale cronice pot crește riscul de parodontoză.
 • Predispoziție genetică: Există o componentă genetică în susceptibilitatea la afecțiuni parodontale.
 • Stresul: Poate afecta sistemul imunitar și contribui la inflamații.

 

Cum se tratează parodontita?

Tratamentul paroontitei reprezintă un demers amplu, având ca scop încetinirea sau oprirea progresiei bolii. Dezvoltarea acestui plan de tratament inovator vizează identificarea și eliminarea cauzelor, tratamentul propriu-zis și îngrijirea ulterioară pentru prevenirea recidivelor. Evaluăm pacientul și colaborăm împreună cu acesta pentru a remedia aspectele negative ale stilului său de viață care au contribuit la instalarea bolii.

 

Tratament pentru parodontită cu laser dentar

Printre cele mai eficiente soluții, găsim tratamentul cu laser dentar.  Tratamentul este bine structurat beneficiind de tehnologia ultrasunetelor pentru îndepărtarea tartrului atât de la suprafața, cât și de sub gingii. Cu toate acestea, instrumentul principal adoptat este laserul dentar. În cadrul acestei abordări, utilizăm diverse tipuri de lasere dentare, cu selecția categoriei de laser adaptată la diagnosticul specific și cerințele individuale ale fiecărui pacient.

laser dentar, laser stomatologic Timisoara

 

Sfaturi pentru a preveni parodontita?

 • Adoptă o rutină de periaj dentar de două ori pe zi, cu precădere înainte de culcare.
 • Efectuează curățarea zilnică a spațiilor dintre dinți, utilizând ață dentară, periuțe interdentare sau duș bucal, în funcție de dimensiunea spațiilor. Această practică este esențială, deoarece nicio periuță de dinți, fie manuală sau electrică, nu poate ajunge eficient în aceste zone.
 • Programează igienizări periodice la medicul stomatolog, cu o frecvență de 3-6 luni, în funcție de necesități individuale.
 • Realizează controale regulate la medicul stomatolog, la intervale de 3-6 luni, pentru a detecta potențialele probleme în stadii incipiente.
 • Controlează și corectează factorii de risc generali asociați bolii parodontale, precum fumatul, afecțiunile cardiovasculare sau diabetul.

 

Tratamentul parodontitei cu laser dentar poate aduce beneficii semnificative

 • Reducerea inflamației: Laserul poate ajuta la reducerea inflamației gingiilor, unul dintre principalele simptome ale parodontitei.
 • Eliminarea bacteriilor: Laserul poate distruge bacteriile din zonele afectate, contribuind la reducerea infecțiilor și prevenirea progresiei bolii parodontale.
 • Stimularea regenerării țesuturilor: Tratamentul cu laser poate stimula procesul de regenerare a țesuturilor parodontale, favorizând vindecarea și întărirea gingiilor și a osului.
 • Reducerea sângerărilor: Laserul poate coagula vasele de sânge, ajutând la reducerea sângerărilor gingiilor.
 • Comfort pentru pacient: Procedurile cu laser pot fi mai puțin invazive și mai puțin dureroase decât metodele tradiționale, ceea ce poate contribui la confortul pacientului.

Vă așteptăm la clinica Perio Care pentru tratamente stomatologice cu laser dentar.

dr Alin Dragan, specialist parodontologie clinica Perio Care Timisoara

dr. Alin Drăgan
medic dentist, specialist parodontologie

 

Tratament parodontal cu laser dentar Timisoara

clinică stomatologică Perio Care Timișoara # tratamente parodontită # tratamente parodontoză # implanturi dentare Timișoara # implantologie # reabilitare dentara Timișoara # sistem implanturi Fast and Fixed # reabilitare dentară totală All-on-4 / All-on-6 # sigilare dentară  # protetică dentară # proteze scheletate # proteză pe implant # proteze dentare Timișoara # sinus lift # adiție de os # chirurgie orală # tratament de canal preț # tratamente endodontice # detartraj cu ultrasunete # AirFlow # albire dentară # fațete dentare ceramice # fațete dentare preț # estetică dentară # obturații dentare # stomatologie Timișoara # cabinet stomatologic # clinică stomatologică # implanturi dentare preț # parodontologie Timișoara # coroane dentare preț # clinică dentară Timișoara # urgențe stomatologice Timișoara # servicii urgență stomatologie Timișoara # stomatologie non-stop # urgențe dentare

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing
Derma Marketing
Medica Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
Derma Marketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinica dermatologie
verdemag
magazin produse naturiste
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
Dental education

 

ro_RORO